Posledný júlový víkend privítali Sokolovce pretekárov vysokými teplotami. Štart pretekov bol naplánovaný na 10:00 avšak pre dopravnú nehodu na okruhu sa preteky o hodinu posunuli. Toto posunutie narobilo prekárom starosti a tak si museli lepšie rozplánovať svoje zásoby občerstvenia.

    Ako prvý na štart sa postavila kategória Muži B. Na štarte mal oddiel zastúpenie v štyroch pretekároch, a to Michala Mišíka, Patrika Lučanského, Jána Palúcha a Patrika Žiga. Celkovo ich čakali 4 okruhy s dĺžkou preteku takmer 110 km. Preteky boli v znamení neustálych nástupov a pokusov o únik. V prvom kole sa do úniku dostal Ján Palúch spolu s ďalším cyklistom a vybudovali si nádskok. Stíhacia skupina ich však dostihla pred vrcholom stúpania. Na ďalší únik si pretekári museli počkať pár minút avšak ani ten nebol úspešný. Rozhodujúci únik sa zrodil na konci tretieho okruhu, kde nastúpili 3 pretekári a odskočili. Po krátkej chvíli si však tento únik doskočil aj Ján Palúch. Spoločné snaženie dotiahli títo štyria pretekári až do konca. V predposlednom kopci im odišiel Tomáš Salák, na ktorého nedokázali zareagovať zvyšní pretekári z úniku a tak bojovali už len o druhé miesto. V špurte týchto pretekárov si najlepšie počíňal Ján Palúch, ktorý teda získal pekné druhé miesto. To že preteky sa išli rýchlo a vo vysokých teplotách, svedčí aj počet pretekárov, ktorí dokončili preteky. Z celkového počtu štartujúcich 26 došla do cieľa len polovica.

    V kategórií Masters A sa na štart postavili dvaja pretekári z martinského oddielu. Preteky sa takisto niesli vo svižnom tempe. Rastislava Beláka zastavil až kopec a preteky nedokončil. Na trati ostal už iba Ladislav Šidlo, ktorý bojoval ako len mohol a v konečnom dôsledku mu to vynieslo pekné 4 miesto v cieli. 

    V ženskej časti oddielu si najlepšie počíňala Lenka Bičkošová, ktorá svoju kategóriu vyhrala. V kategórií Ženy Elite Barborka Sušienková obsadila 5 miesto. V Masters C Jozef Kohút obsadil 14 miesto. V Masters E Daniel švolík vybojoval 7 a Milan Šugár 11 miesto.


  1. 8. 2017      R.C.T. Martin

Späť