Z Pezinskej Baby odchádzalo družstvo R.C.T. Martin veľmi spokojné, pretože získali všetko čo sa dalo.

V sobotu 3.9. 2016 sa uskutočnila časovka trojčlenných družstiev. Trojčlenné družstva boli zaradené do skupín podľa súčtu vekov všetkých pretekárov. Do prvej skupiny sa dostalo družstvo martinských cyklistov v zložení Kojtal, Šidlo, Palúch, ktorý si vybojovali prvé miesto keď časovku dlhú 19 km prešli časom 25:56 min. 

Druhé družstvo v zložení Belák, Mišík, Polák Róbert pretekajúci za oddiel Rapid Bratislava dosiahli čas 29:07 min a taktiež vo svojej tretej kategórii obsadili prvé miesto.  

V nedeľu pokračoval Slovenský pohár Masters Merida 16. - tým predposledným kolom v ročníku 2016 a zároveň to bol posledný pretek jednotlivcom s hromadným štartom.

Martinské družstvo si predvečer na porade družstva naplánovalo taktiku a každý člen dostal taktické pokyny. Štart v Perneku a cieľ za obcou Pernek v stúpaní na Pezinskú Babu dávalo nádej na dobrý výsledok, keďže vedúcemu pretekárovi priebežného poradia Tomášovi Kojtalovi stúpania sedia.

Na 100 km trati bola vyhlásená jedna rýchlostná prémia na ktorú sa chlapci pripravili a najlepšiemu špurtérovi Lacovi Šidlovi to dokonale rozbehli, čo Laco vyťažil a prémiu vyhral.

Počas pretekov nebola núdza o nástupy, ktoré mal R.Belák za úlohu sťahovať a držať tak celý balík pohromade.  Hlavná úloha bola doviezť Tomáša Kojtala v prvej skupine pod kopec. Toto sa podarilo a  naviac v obci Rohožník si nastúpil podľa plánu R.Beláku ktorému sa za krátku chvíľu pridal Tomáš Kojtal, Tomáš Cepka Cyklisti Trnavy a Ivan Harcek CK Trek Oslany. Na posledných 15 - ich km si štvorica vypracovala  minútový náskok, ktorý dotiahla až do cieľového stúpania v ktorom mal najviac síl Tomáš Kojtal a tak zužitkoval prácu celého družstva.

"Včera na časovke som sa necítil najlepšie, cítil som únavu z predošlého týždňa z posledných pretekov v Halíči ale v nedeľu som mal už nohy v poriadku. Musím poďakovať mojím kamarátom, ktorý kontrolovali celé preteky a nenechali nikoho odísť. Mali sme dohodnuté, že Rasťo sa pokúsi na posledných kilometroch odísť a ja sa k nemu po čase pridám aj toto nám vyšlo" približuje dianie Tomáš Kojtal, ktorý si potvrdil víťazstvom vedúcu pozíciu v Slovenskom pohári.



  19. 10. 2016      Zdroj R.C.T. Martin

Späť