Tomáš Kojtal počas uplynulej nedele 24.7. 2016 na 12. kole Slovenského pohára zvíťazil na kopcovitej trati, ktorá merala 120 km so štartom a cieľom v Sokolovciach.

Na konci druhého a začiatku tretieho okruhu sa na rovinatej časti odpútal Ladislav Šidlo z balíku a vydal sa na sólový únik. V stúpaní za Sokolovcami ho dobehol oddielový kolega Tomáš Kojtal a spoločnou prácou si vybudovali 1:20 min. náskok pred súpermi.

V poslednom stúpaní Laco Šidlo už nestačil nasadenému tempu, ktoré udával Tomáš a tak sa prepadol do balíku prenasledovateľov. 

Tomáš svoj náskok udržal a doviedol ho až do víťazného konca čím potvrdil svoje vrchárske schopnosti. " Na tieto preteky som sa pripravoval lebo som si veril, že na takejto trati môžem uplatniť vrchárske predpoklady. Veľmi mi pomohol Laco Šidlo, ktorý sa postaral aby sa na rovinatej trati náš náskok udržal" priznáva v cieli víťaz etapy.

Ladislav Šidlo skončil na 8. mieste. Ľubomír Bugan  obsadil 11. miesto a Rastislav Belák preteky nedokončil.  

Ján Palúch v kategórii Muži B na identickej trati podal výborný výkon a obsadil tretie miesto. Michal Mišík skončil na piatom mieste. 

V kategórii Masters E skončil na 29 km trati Milan Šugár na deviatom mieste a Daniel Švolík obsadil 11. miesto.


  25. 7. 2016      Rastislav Belák

Späť