Počas posledného májového víkendu sa konali tri kolá Slovenského pohára Masters Merida Roud Cup na ktorých sa opäť predstavili vo vynikajúcej forme martinskí cyklisti.

V sobotu Čunove sa konali dve samostatné kolá časovka jednotlivcov a časovka dvojíc. Výsledky niektorých cyklistov boli poznačené vyše dvojhodinovým oneskoreným štartom z dôvodu problémom s elektrickou časomierou.

Napriek všetkým problémom sa nakoniec podarilo odštartovať pretekárom a ako prvý z našej výpravy na 12 kilometrov odštartoval Ladislav Šidlo,ktorý časom 16:37,72 min skončil na piatom mieste. Tomáš Kojtal obsadil štvrté miesto časom  16:24,29 min. Branislav Belák 7.miesto a Rastislav Belák 8. miesto.

V kategórii Masters E, Daniel Švolík otestoval nový časovkársky bicykel a časom 20:30,11obsadil  8. miesto. Milan Šugar časom 21:11,62 skončil hneď sa svojim oddielovým kolegom.

V neskorších poobedňajších hodinách odštartovala časovka dvojčlenných družstiev v ktorej vyhrala dvojica R.C.T. Martin Kojtal - Šidlo. Belákovci skončili na treťom mieste.  Dvojica Švolík - Šugar obsadili štvrté miesto. 

V nedeľu v obci Pernek odštartoval pretek jednotlivcov na 110 km dlhú etapu s cieľom na vrchole Pezinskej Babe. V kategórii Masters A nastúpilo päť členné martinské družstvo,Kojtal, Zrelica, Šidlo, Rasťo a Braňo Belákovci.

Po štarte na 15 - tom kilometri odskočil dopredu spolu s pretekárom z Trenčína, Rastislav Belák. Ich únik vydržal 80 kilometrov a nakoniec bol zlikvidovaný.

Poslednú rýchlostnú prémiu vyhral Ladislav Šidlo a následne po prémii sa z balíka odpútal Roman Zrelica, Tomáš Kojtal spolu s dvoma súpermi.

Tempo štvorčlennej skupiny na začiatku stúpania udával Roman, ktorému nevydržal jeden zo súperov. Po splnení svojej práce Roman vystúpil z úniku a  vpredu ostal Tomáš, ktorý si po čase poradil aj s ďalším súperom a do cieľa prišiel osamotený a časom 2:56 hod. etapu vyhral.

Daniel Švolík a Milan Šugar štartovali na etapu dlhú 40 km taktiež s cieľom na Pezinskej Babe, kde druhý menovaný skončil na 9. mieste a Daniel obsadil desiate miesto.

Michal Mišík v kategórii Muži B obsadil 18. miesto. Ján Palúch neštartoval.

Nielen z konečným výsledkom som spokojný  ale hlavne s prácou celého družstva počas trvania pretekov.  Každý člen družstva dodržal svoju úlohu, ktorú deň pred pretekom dostal a splnil ju do poslednej bodky približuje vedúci družstva Rastislav Belák. 



  1. 6. 2016      Rastislav Belák

Späť