V prvú májovú nedeľu sa konalo prvé kolo Slovenského pohára Merida Roud Cup v Komjaticiach. Na začiatok pripravili organizátori z cyklistického oddielu Nitra pod vedením Ladislavom Fábrym, kritérium ako rozbeh do novej sezóny.

Na pretekárov v rôznych kategórii bol  pripravený 2,2 km okruh, každý prejazd cieľom bol bodovaný 1 bodom a každý tretí okruh 5,3,2,1, záverečný špurt dvojnásobne.

V kategórii Masters E odštartovali dvaja pretekári Daniel Švolík a Milan Šugar na deväť okruhov. Prvý menovaný obsadil 14. miesto a druhý 19. miesto.

Ako posledný na okruh nastúpili kategórie Muži B, Masters A a B. V kategórii Masters A odštartovali Ladislav Šidlo, Rastislav Belák a Ľubomír Bugan. Ako je príznačne pre L. Šidlu hneď po štarte nastúpil a nedal nikomu šancu oddychovať. Po viacerých  nástupoch v jeho podaní ostal sám vpredu a vyhral spôsobom štart cieľ.  

Jeho kolegovia strážili čelo balíku a kontrovali nástupy. Asi sedem okruhov pred cieľom celkovo ich pretekári absolvovali 18 sa dopredu vydal Ľ. Bugan spolu so Stančíkom z cyklo klubu Piešťany. Bohužiaľ únik netrval dlho a opäť bol zlikvidovaný.

Tri okruhy pred cieľom sa z balíku odpútal P. Pulmann z CK Trnava, ihneď ho začal stíhať R. Belák a vybudovali si náskok, ktorý dotiahli až do cieľa.

Konečné poradie 1. miesto L. Šidlo, 2.miesto R. Belák, 4. miesto Ľ. Bugan.

V kategórii U23 sa predstavil aj nový pretekár Patrik Zigo, pre ktorého to boli prvé preteky a tak len zbieral skúsenosti počas pretekov.        


  2. 5. 2016      Rastislav Belák

Späť